A TIM Színistúdió folyamatosan működik budapesti bázisain. A színistúdióban folyó munkába egy motivációs beszélgetés után lehetséges becsatlakozni. A színistúdiós felvételik időpontjaiért, illetve a részletekért olvasd el az alábbi leírásokat.
Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. 

A színistúdió bemutatása

A TIM Színistúdió a hétköznapi színjátszás megszokott kereteihez képest eltérő órákat biztosít a színházi világ iránt érdeklődő fiatalok számára. A csoportos tréningek célja, hogy a színistúdió tagjai a színművészeten keresztül nyitottabbá és befogadóbbá váljanak, miközben a világról való tapasztalataik is bővülnek.

A foglalkozásokon résztvevő fiatalokkal való munka célja és lényege az, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat: felfedezzék lelkük mélységeit és előhívják annak rejtett érzelmeit, melyeket mind a színházi pályájuk folytatásában, mind a mindennapi életben hasznosítani tudnak. A stúdió elsősorban nem színdarabok előadására hivatott, ahol a résztvevők elegendő tudás és előképzettség nélkül lépnek színpadra; viszont a színistúdió tagjainak a saját képességeik és érdeklődésük alapján lehetőségük nyílik a TIM Production színházi és filmes produkciójaiban való részvételre, a színházi-filmes folyamatokban szakmai gyakorlat szerzésére.

A TIM Színistúdió azokat a kezdő és már tapasztalattal rendelkező fiatalokat várja, akik tanulmányaik vagy munkájuk mellett komolyan szeretnék fejleszteni önmagukat egy tréningsorozat keretein belül.

A színistúdió korábbi tagjainak a színészi tehetségük kibontakoztatása mellett leginkább önbizalmuk növelésében, világlátásuk tágításában és nyitottabbá válásukban segítettek az alkalmak.


A színistúdió foglalkozásainak tartalma

A színistúdió kezdő és haladó csoportokkal indul el.

kezdő csoportokban először az alapok elsajátítására kerül sor beszédgyakorlatokkal, a színpadi beszéd, a figyelemkoncentráció, a színpadi mozgás gyakorlásával. Ezek után főként prózai gyakorlatokkal, versek, monológok feldolgozásával foglalkozik a csoport. Az egész kurzust végigkövetik olyan gyakorlatok, melyek a személyiség alakításán keresztül a nyitottabbá, befogadóbbá válást szolgálják. A kurzus végén a tagok szakmai gyakorlatot is szerezhetnek a TIM Production produkcióiban való részvétellel vagy kifejezetten nekik szóló előadások keretein belül.

haladó csoportokban először a csoporttagok személyiségének feltérképezésére kerül sor, amelynek részei a látókör tágítása, a befogadókészség fejlesztése, a közös síkok, irányok megtalálása. A kurzus nagyobbik részét a prózai gyakorlatok szituációba helyezése, az összetett színpadi játék felépítése, a karakterjegyek és a saját személyiségjegyek szétválasztásának és összekapcsolásának tudatossá tétele jelentik. A prózai gyakorlatok után az önkifejezés gyakorlása zenével, énekkel és  mozgással történik. A kurzus záró szakaszában a színészmesterséghez kapcsolódó gyakorlatok a prózai és a zenés színházat ötvözik. A csoport haladásának függvényében a kurzus végén záróelőadásra kerülhet sor.


A színistúdió vezetője

A színistúdió alkalmait Tőzsér István Martin fiatal rendező, producer, a TIM Production alapítója és művészeti vezetője tartja. Martin a DOLLS és az Admiratio című díjnyertes rövidfilmek valamint több egészestés színházi előadás – a Titkok kertje, az Emlékszel még? című operett, a Musicalek éjszakája 1-3. – rendezője. A színistúdió vezetésében négy éves tapasztalata van, Budapesten második éve működik stúdiója.

Az alternatív és a zenés színház találkozásánál különleges és izgalmas világokat fedezhetünk fel, ezért a fiatal növendékekkel ezt a vonalat szeretném megismertetni leginkább. Küldetésemnek tekintem, hogy minél többekkel megismertessem a színművészet egy szeletét, illetve az is, hogy a résztvevők részesüljenek a közösen alkotás örömében.” TIM​

Kurzusok
A kurzusokon való részvétel tagdíjköteles.
A tagdíj 10 hónapra 160.000 Ft, melyet a csoporttal való megbeszélés szerint havi részletekben lehetséges befizetni.
A színistúdió tagjai a kurzusok mellett ingyenesen vagy kedvezményesen vehetnek részt a TIM Production egyéb szakmai programjain (színházlátogatás, szakmai hétvége, tábor stb.).
A kurzusok heti egy, 2,5-3,5 órás tömbben kerülnek megtartásra, a tagokkal való időpont-egyeztetés után.

A jelentkezés menete

A jelentkezéshez egy űrlap kitöltése szükséges, mely az alábbi linken érhető el. Az űrlap a jelentkezéshez szükséges adatokon túl tartalmaz a motivációkkal, tapasztalatokkal kapcsolatos kérdéseket is.

A stúdiómunkát megelőzi egy motivációs beszélgetés, melyre az alábbiakkal szükséges készülni:

  • 2-3 különböző hangulatú vers,
  • 1-2 szabadon választott könyvrészlet felolvasása,
  • nem kötelező elem: 1 szabadon választott dal eléneklése.


Aktuálisan az alábbi csoportokba lehet jelentkezni:

  • Fiatal felnőtt kurzus (kezdő és haladó) – elsősorban 17-25 éves kor
  • Felnőtt kurzus (kezdő és haladó) – elsősorban 25 kortól


Várjuk a jelentkezőket az alábbi linken való jelentkezéssel!

A 2019/2020-as év csoportjai elindultak, de ha szeretnél becsatlakozni, érdekel a színistúdiós munka, érdeklődj a lehetőségekről és a további kurzusokról Bencze Norbert művészeti főtitkárnál a ben@timproduction.hu címen, vagy regisztrálj a megadott linken, és megkeresünk az aktualitásokkal!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!