A TIM Stúdió a járványügyi helyzetet felelősséggel kezelve, folyamatosan, jelenléti formában működik.

A TIM Stúdióban a 2021/2022-es évben előkészítő és haladó csoportok indulnak. Az ősszel induló kurzusainkra jelentkezni az ALÁBBI ŰRLAP kitöltésével lehetséges. A motivációs beszélgetés időpontját a jelentkezés után egyeztetjük.


​A stúdióról általában

 • A TIM Stúdió a hétköznapi színjátszás megszokott kereteihez képest eltérő órákat biztosít a színházi világ iránt érdeklődő fiatalok számára.
 • A csoportos tréningeken célunk, hogy a stúdió tagjai a színművészeten keresztül nyitottabbá és befogadóbbá váljanak, miközben a világról való tapasztalataik is bővülnek.
 • A foglalkozásokon résztvevő fiatalokkal való munka célja és lényege az, hogy a résztvevők jobban megismerjék önmagukat: felfedezzék lelkük mélységeit és előhívják annak rejtett érzelmeit, melyeket mind a színházi pályájuk folytatásában, mind a mindennapi életben hasznosítani tudnak.
 • A stúdióban a folyamatos fejlődésre, cselekvésre, együttműködésre és részvételre építünk, a célokat a csoport tevékenysége a folyamat során határozza meg.
 • A stúdióban való munka kiscsoportos foglalkozások keretében történik. A csoportok úgy kerülnek kialakításra, hogy ezeknek a kis közösségeknek a tagjai hasonló módon, szoros együttműködésben és egymásrautaltságban tudjanak fejlődni, egymás tanulását tudják támogatni. A csoport tagjai érdekes szituációk, élethelyzetek részeseivé válhatnak, mely során a saját korlátaik újragondolására, határaink újraértékelésére kényszerülnek, miközben magukból és egymásból is egyre többet ismernek meg. A csoporttal való találkozás, a közös munka segíti a csapatmunkában való fejlődést, a másikra való figyelés képességét, valamint segít nyitottabbá, őszintébbé és magabiztosabbá válni.
 • A stúdió tagjainak lehetőséget biztosítunk a TIM Stúdió színházi és filmes produkcióiban, projektjeiben való részvételre, a színházi-filmes folyamatokban szakmai gyakorlat szerzésére. 
 • A TIM Stúdió azokat a kezdő vagy már tapasztalattal rendelkező fiatalokat várja, akik akár tanulmányaik vagy munkájuk mellett is komolyan szeretnék fejleszteni önmagukat egy tréningsorozat keretein belül.
 • A színistúdió tagjaival készült interjúkat az alábbi linken tekintheted meg. A stúdió korábbi tagjainak a színészi tehetségük kibontakoztatása mellett leginkább önbizalmuk növelésében, világlátásuk tágításában és nyitottabbá válásukban segítettek az alkalmak.

További részletekért görgess lejjebb.

A stúdió foglalkozásainak tartalma

A stúdió foglalkozásai alapvetően két eltérő profilú csoportban történnek: az előkészítő és a haladó csoportokban. Az egyes jelentkezők esetében az előkészítő és haladó csoportok közötti választás a színistúdió vezetőjének döntése alapján, a csoportok aktuális összetételének függvényében történik.

Haladó: tréningek a stúdió tanáraival + foglalkozások a meghívott előadókkal + előadások belső és meghívott rendezőkkel

 • A haladó csoportokba olyanokat várunk, akik már szereztek valamilyen gyakorlatot a színház, az alkotás területén, és/vagy készen állnak az alkotói folyamatban való részvételre.
 • A haladó csoportoknál az alkalmak egyharmadát adják a fejlesztő tréningek a stúdió tanáraival és a meghívott előadókkal, kétharmada pedig alkotómunkával telik.
 • A tréningek célja, hogy a résztvevők készségeik fejlesztésében és mentális egészségük megtartásában elismert és tapasztalt szakemberektől, művészektől kapjanak segítséget. A tréningeken a prózai gyakorlatok szituációba helyezése, az összetett színpadi játék felépítése, a karakterjegyek és a saját személyiségjegyek szétválasztásának és összekapcsolásának tudatossá tételén dolgozunk.
 • Az önkifejezés gyakorlása zenével, énekkel és mozgással történik. Az improvizációval és a kötött szövegekkel való kísérletezésen keresztül középpontba kerül az alkalmazkodókészség és a kreatív gondolkodás fejlesztése. 
 • A színistúdió csoportjainak fejlődését a színházi ének, a tánc, a színészet területén kimagasló tevékenységet végző, tapasztalt művészek és oktatók meghívott előadóként segítik.
 • A haladó csoportunkban hangsúlyosan jelenik meg az alkotás. Az évad során a csoport társulatszerűen dolgozik együtt.
 • Az első félévben egy meghívott rendező(hallgató)val dolgozunk együtt, akivel közösen egy darabot mutatunk be a félév végén. Az alkotási folyamatnak a színistúdió tagjai aktív alakítói, ugyanis az alkotás közös, minden résztvevő egyben alkotó is, így a folyamatot alakítani tudja.
 • A második félévben lehetőség nyílik arra, hogy a csoportban résztvevők egyfajta műhelymunka keretében rendezhessék egymást, színészvezetést tanuljanak, rövid etűdöket rendezhessenek meg, alkothassanak meg közösen. A résztvevők a kamera előtt is kipróbálhatják magukat, a rövid etűdök, montázsok készítésében operatőri, rendzeői segítséget is kapnak. A szerepeket a résztvevők igényei és érdeklődése alapján alakítjuk ki.

Előkészítő: tréningek a stúdió tanáraival + foglalkozások a meghívott előadókkal

 • A előkészítő csoportokban először az alapok elsajátítására helyezünk hangsúlyt beszédgyakorlatokkal, a színpadi beszéd, a figyelemkoncentráció, a színpadi mozgás gyakorlásával. Ezek után főként prózai gyakorlatokkal, versek, monológok feldolgozásával foglalkozunk, illetve fontos szerepet kap az improvizáció.
 • Az egész kurzust végigkövetik olyan gyakorlatok, melyek a személyiség alakításán keresztül a nyitottabbá, befogadóbbá válást szolgálják.
 • A stúdiómunka nem egy előre rögzített tematika mentén történik, hanem a csoport igényeire tekintettel, a folyamatokra építve, együtt alakítjuk. 
 • Az alapok elsajátítása után a tréningeken tanultakat egy darabra való felkészülés során a gyakorlatban is kipróbáljuk, az ebből létrejött alkotás az év végén mutatjuk be. 
 • A tagok szakmai gyakorlatot is szerezhetnek a TIM Production további produkcióiban való részvétellel.


A stúdió helyszíne

A stúdió helyszíne a belvárosi Attention, mely a Blaha Lujza tértől 5 perc sétára található.


A stúdió tanárai

A kurzusokon vendégelőadóként rendszeresen részt vesznek elismert, színházi és pedagógiai tapasztalattal rendelkező szakemberek, művészek. Az eddigi vendégelőadóinkról ITT olvashatsz.


A kurzusok díja

A kurzusokon való részvétel tagdíjköteles.

A havi tagdíj az előkészítő csoportokban 25.000 Ft, mely havi 16 órát tartalmaz (heti egy alkalom).

A havi tagdíj a haladó csoportokban 35.000 Ft, mely havi 24 órát tartalmaz (heti két alkalom).

A tagdíjat minden csoportban a csoporttal való megbeszélés szerint havi részletekben lehetséges befizetni. A stúdió tagjai a kurzusok mellett ingyenesen vagy kedvezményesen vehetnek részt a TIM Stúdió egyéb szakmai programjain (színházlátogatás, szakmai hétvége, tábor stb.).

A jelentkezés menete

A jelentkezéshez egy űrlap kitöltése szükséges, mely az alábbi linken érhető el. Az űrlap a jelentkezéshez szükséges adatokon túl tartalmaz a motivációkkal, tapasztalatokkal kapcsolatos kérdéseket is.

A stúdiómunkát megelőzi egy motivációs beszélgetés, ahol néhány gyakorlat kipróbálására is sor kerül.

Aktuálisan az alábbi korcsoportokba lehet jelentkezni:

 • Fiatal (előkészítő és haladó) – elsősorban, de nem kizárólagosan 15-17 éves kor
 • Fiatal felnőtt (előkészítő és haladó) – elsősorban, de nem kizárólagosan 18-27 éves kor
 • Felnőtt (előkészítő és haladó) – elsősorban, de nem kizárólagosan 28 kortól


Várjuk a jelentkezőket az alábbi linken való jelentkezéssel!

Ha szeretnél becsatlakozni, érdekel a stúdiós munka, vagy további kérdésed van, érdeklődj a lehetőségekről Bencze Norbert művészeti titkárnál a ben@timproduction.hu címen, vagy regisztrálj a megadott linken, és megkeresünk az aktualitásokkal!

Programok, tréningsorozatok

Önismereti és motivációs tréningek (tréningsorozat, 2021- )

Marie avagy a különóra (kísérleti dráma, 2021)

Alakítás és alkotás (program, 2020-2021)

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!